Extra groep aansluiten

Neem contact met ons op!

Hulp nodig van Elektricien Utrecht 24/7?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een extra groep aansluiten: zo doe je het

Wanneer je veel apparaten in huis hebt die tegelijk aan staan is het wellicht verstandig om een extra groep aan te sluiten in de meterkast. Dit zorgt ervoor dat jouw huis niet zonder stroom komt te zitten wanneer bijvoorbeeld de droger aangezet wordt. Hoewel het altijd verstandig is om ons team van Elektricien Utrecht 24/7 voor professioneel advies te vragen of krijgen bij het aansluiten van extra groepen, is het een handeling die ook jij zelf kunt doen. Check eerst of je een extra aardlekschakelaar moet hebben. Het is namelijk volgens het nieuwe bouwbesluit zo dat je per vier zekeringen, ook wel groepen genoemd, je een aardlekschakelaar nodig hebt. Het kan dus zomaar zo zijn dat bij het aanleggen van een extra groep in je meterkast je een extra aardlekschakelaar moet installeren.

Elektra Utrecht

Stap 1: schakel de stroom uit met de hoofdschakelaar

Wanneer je een extra groep in je groepenkast wilt installeren, is het verstandig om altijd als eerst de stroom uit te schakelen door middel van de hoofdschakelaar. Dit doe je door het frontje van de groepenkast af te halen. Wel is aan te raden om eerst alle groepen uit te zetten en vervolgens de hoofdschakelaar uit te zetten. Houdt ook je huisgenoten op de hoogte van je bezigheid, zodat zij weten dat ze mogelijk een tijdje zonder stroom zitten. Wanneer je de schakelaar hebt uitgezet kun je het beste met een spanningzoeker even langs de groepenkast gaan. Hiermee controleer je of er echt geen spanning meer op het deel staat na het omslaan van de hoofdschakelaar. Niets is namelijk vervelender dan het krijgen van een schok. 

Stap 2: bevestig de juiste draden aan de juiste aansluiting

Vervolgens kun je het bruine draad bevestigen. Dit bruine draad zit aan de nieuw aangelegde leiding, welke aan de L-aansluiting aan de bovenzijde van de nieuwe zekering gekoppeld moet worden. Wanneer je dit hebt gedaan kun je ook het blauwe draad van de nieuwe leiding gaan bevestigen. Dit doe je door hem aan de N-aansluiting te bevestigen die aan de nieuwe zekering zit. Stap vier is om het geel groene aardedraad aan te koppelen. Deze zit ook aan de nieuwe leiding en deze sluit je aan op het gemeenschappe aarde verdeelblok. Deze is vaak te vinden onder de zekeringen. Het symbool voor aarde zijn drie lijnen onder elkaar, en dit kun je vaak ook vinden op dit blok. Weet je niet helemaal hoe dit werkt, of vertrouw je het niet helemaal? Ga dan vooral op zoek naar een Elektricien Utrecht. Zij zorgen er graag voor dat de klus goed gedaan wordt.

Stap 3: klik je zekering vast aan de groepenkast

Wanneer je dit hebt gedaan is het tijd om de zekering vast te klikken in de richel. Deze zekering is de zekering van de extra groep en hierdoor voeg je hem dus toe aan de groepenkast. Hierna kun je de polen sluiten die op de aardlekschakelaar zitten. Deze bevinden zich vaak aan de bovenzijde van de aardlekschakelaar. Hiervoor heb je installatiedraad nodig, en het is aan te raden om hier een dik draad voor te gebruiken zodat het stevig vast zit. Zorg er vervolgens voor dat het bruine draad (L) van de zekering naar de linker pool van de aardlekschakelaar gaat. Het blauwe draad (N) moet naar de rechter pool van de aardlekschakelaar.

Stap 4: verwijder een afdekplaatje

Nu is het tijd om uit het frontje van de groepenkast een afdekplaatje te verwijderen. Door dit te doen maak je ruimte voor de nieuwe groep. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het frontje weer terugplaatsen en de groepenkast sluiten. Draai vervolgens de hoofdschakelaar weer om en test of de nieuwe zekering juist werkt. Controleer ook of de spanning die op de nieuwe leiding zit ook echt wegvalt wanneer je de schakelaar naar beneden trekt. Door dit te doen weet je helemaal zeker dat de nieuwe aansluiting goed werkt en dat de je extra groep op de juiste manier hebt weten te installeren! Mocht je toch de fout zijn ingegaan of achteraf toch liever een expert hebben ingeschakeld, twijfel dan niet om contact met ons team op te nemen. Wij staan namelijk 24 uur per dag voor jou en je elektra problemen klaar. 

Groepenkast en meterkast

Diensten van Elektricien Utrecht 24/7

Een greep uit onze diensten, aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Utrecht meterkast vervangen

Meterkast uitbreiden

Een groepenkast vervangen of herstellen is niet zo makkelijk gedaan. Een eitje voor onze monteurs, aangezien ze dit dagelijks doen. Een groepenkast helemaal vervangen of uitbreiden heeft bepaalde skills nodig die onze monteurs beheersen. Uw gehele woning of pand wordt met behulp van de groepenkast van stroom voorzien. Dit is dus zeker een klus die goed uitgevoerd moet worden. Leun achterover en laat onze groepenkast expert dit voor u doen. Als u een groepenkast wilt uitbreiden, is dat ook een mogelijkheid die onze monteurs kunnen realiseren. Onze experts zijn ook bij u in de buurt actief. Wij zijn landelijk werkzaam en helpen u graag. Twijfel niet om onze ervaren monteurs in te schakelen. Neem direct contact op met onze centrale!

Utrecht elektricien 247

Aanleggen van uw elektra

Ongeacht hoe lastig de klus is, wij helpen u graag. Onze elektriciens hebben genoeg ervaring om elk gebrek op te lossen. Mogelijk bevindt u zich momenteel in een gevaarlijke woon- of werkomgeving. Neem geen risico door het zelf te repareren. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Onze elektriciens zijn landelijk werkzaam en helpen u graag verder. Schakel in zo een geval ons in om uw omgeving te analyseren. Uw omgeving wordt met onze hulp veilig.

In het geval dat u het zelf gaat repareren, kunnen wij u deskundig advies aanbieden als ondersteuning.

elektricien review

”Elektricien Utrecht 24/7 stond binnen 20 minuten voor de deur om mijn storing te verhelpen!”

elektricien review

”Ik ben erg tevreden! Na mijn verbouwing moest mijn groepenkast uitgbreid worden. Snel en goed geregeld!

elektricien review

Bedankt voor de snelle en goede service. Mijn storing was direct verholpen door de vriendelijke elektricien.

Dringende storingen? Wij zijn 24/7 bereikbaar

Heeft u last van een stroomstoring? Dat is enorm vervelend en kan alles stil zetten. Als organisatie kan u dit veel geld kosten. Wat een nare situatie! Gelukkig kunnen wij u snel komen helpen.

Postcodes Elektricien Utrecht:

3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585

Staat uw postcode er niet tussen? Geen zorgen! Bel onze service om erachter te komen of wij bij u in de buurt werkzaam zijn. Woont u in Utrecht of in de nabije omgeving van Utrecht? Wij helpen u dan graag verder. Bel ons direct en u heeft binnen 20 minuten een echte elektricien op de stoep.

storingen utrecht
Nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouw woningen of gebouwen gaat men ervan uit dat alles perfect functioneert. Het is daarom van belang om de elektra vanaf het begin goed en veilig aan te leggen. Elektricien Utrecht is gespecialiseerd in het plannen en tekenen van elektra voorzieningen bij nieuwbouw woningen en gebouwen. Wij gaan altijd te werkt volgens de NEN3140 en NEN1010 normen, zo kunnen wij altijd de veiligheid waarborgen. 

 Alle tekeningen van de elektra voorzieningen worden zorgvuldig omgezet tot realiteit. Denk hierbij aan waar de stopcontacten of aansluitpunten moeten worden gerealiseerd. Voor al de elektra voorzieningen zal onze ervaren elektricien een passende oplossing hebben.

 

Aansluitingen

Een groepenkast en meterkast verschillen van elkaar, dat weten de meeste mensen echter niet. In de meterkast bevinden zich alle aansluitingen en meters zoals, water, gas en elektriciteitsaansluitingen en dus ook de groepenkast.
De meterkast hoeft niet altijd geheel vervangen te worden, hoewel wij dit wel vaak adviseren. Soms is het ook genoeg om de groepen binnen de meterkast uit te breiden of aan te passen.

Een groepenkast bestaat vaak uit zekeringen of groepen/installatieautomaten. De groepenkast is eigenlijk de groepenkast is eigenlijk het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Die voeren dan weer stroom naar alle lichtpunten en stopcontacten.

 

elektra bedrading vervangen

Renoveren van bedradingen oude gebouwen/woningen

Oudere woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van oude en versleten bakelieten en bedradingen. Deze zijn niet vernieuwd sinds ongeveer 1930! Elektriciteit en de installatie daarvan is op zijn zachts gezegd best ontwikkeld sinds 1930. Dit maakt de risico op kortsluiting erg groot. Kort gezegd, alles behalve veilig.

Utrecht elektricien 247

Particulieren en Zakelijke klanten

Onze elektromonteurs zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens experts op het gebied van elektra. Hun specialisatie ligt onder andere bij het herstellen, onderhouden en installeren van elektra. Niet alleen werken wij met particulieren, maar ook met bedrijven. Wij bieden dezelfde diensten aan voor beide klanten.

elektricien nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoning elektrische installatie

Het geval met nieuwe woningen of panden is vaak dat het nooit echt af is. Het ontwerpen van een nieuwe woning is andere koek. Wat het meest belangrijke is in beide gevallen is dat het goed functioneert en geen risico toont op stroomstoringen etc. Waar wij in gespecialiseerd zijn is het tekenen en plannen van elektrische voorzieningen voor nieuwbouw.

Ook een extra groep?

Professionele Elektricien beschikt over een landelijk netwerk van zeer ervaren lokale installateurs. Onze installateurs staan 24 uur paraat voor alle mogelijke storingen, ook in het weekend en op feestdagen.

✅ Veiligheid op de eerste plaats
✅ 24/7 direct hulp bij stroomstoring
✅ Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
✅ 20 jaar ervaring

Call Now Button