3 fase aansluiting

Neem contact met ons op!

Hulp nodig van Elektricien Utrecht 24/7?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

3-fase aansluiting: wat is het en hoe werk het?

Wanneer je een 3-fase aansluiting in je woning hebt, heb je simpel gezegd een meer uitgebreide stroomvoorziening in huis dan een normale, standaard woning zal hebben. Als je deze aansluiting hebt ben je er van verzekerd dat alle apparaten die je hebt die veel stroom vragen gewoon hun werk doen zonder dat de hoofdzekering afslaat. Dit kan namelijk het geval zijn wanneer je zware apparatuur tegelijkertijd aanzet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een droger en een inductiekookplaat. Wanneer je alleen een 1-fase aansluiting hebt kan het zo zijn dat deze allang is doorgeslagen op dat moment. Heb je problemen met de fase aansluitingen in jouw meterkast? Neem dan vooral contact op met ons team bij Elektricien Utrecht. Wij zijn 24 uur per dag te bereiken via de telefoon of onze website. Wij helpen je graag bij elk probleem!

3 fase meterkast

Zo werkt een 3-fase aansluiting

Als je een 3-fase aansluiting hebt komen er dus meer stroomdraden binnen in je woning. Dit komt naar binnen via een dikkere kabel welke tussen het stroomnet en de meterkast te vinden is. Dit betekent dat er dus eigenlijk vier kabels in totaal zitten. Drie hiervan, ook wel fasedraden genoemd, kunnen elk afzonderlijk 230 volt aan. Het vierde draad dat hierin zit verwerkt is het nuldraad. Dit draad is dan ook blauw, en hier gaat geen stroom doorheen. Elk fasedraad heeft een aparte, eigen hoofdzekering welke 25 ampère of hoger is. Deze bedrading komt uiteindelijk terecht in jouw eigen groepenkast, waar de expert van ons team deze fasedraden zal verdelen over hun eigen groepen. Dit gaat gepaard met een eigen behorende zekering en apparatuur. 

Krachtstroom elektra

Diensten van Elektricien Utrecht 24/7

Een greep uit onze diensten, aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Utrecht meterkast vervangen

Meterkast uitbreiden

Een groepenkast vervangen of herstellen is niet zo makkelijk gedaan. Een eitje voor onze monteurs, aangezien ze dit dagelijks doen. Een groepenkast helemaal vervangen of uitbreiden heeft bepaalde skills nodig die onze monteurs beheersen. Uw gehele woning of pand wordt met behulp van de groepenkast van stroom voorzien. Dit is dus zeker een klus die goed uitgevoerd moet worden. Leun achterover en laat onze groepenkast expert dit voor u doen. Als u een groepenkast wilt uitbreiden, is dat ook een mogelijkheid die onze monteurs kunnen realiseren. Onze experts zijn ook bij u in de buurt actief. Wij zijn landelijk werkzaam en helpen u graag. Twijfel niet om onze ervaren monteurs in te schakelen. Neem direct contact op met onze centrale!

Utrecht elektricien 247

Aanleggen van uw elektra

Ongeacht hoe lastig de klus is, wij helpen u graag. Onze elektriciens hebben genoeg ervaring om elk gebrek op te lossen. Mogelijk bevindt u zich momenteel in een gevaarlijke woon- of werkomgeving. Neem geen risico door het zelf te repareren. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Onze elektriciens zijn landelijk werkzaam en helpen u graag verder. Schakel in zo een geval ons in om uw omgeving te analyseren. Uw omgeving wordt met onze hulp veilig.

In het geval dat u het zelf gaat repareren, kunnen wij u deskundig advies aanbieden als ondersteuning.

elektricien review

”Elektricien Utrecht 24/7 stond binnen 20 minuten voor de deur om mijn storing te verhelpen!”

elektricien review

”Ik ben erg tevreden! Na mijn verbouwing moest mijn groepenkast uitgbreid worden. Snel en goed geregeld!

elektricien review

Bedankt voor de snelle en goede service. Mijn storing was direct verholpen door de vriendelijke elektricien.

Dringende storingen? Wij zijn 24/7 bereikbaar

Heeft u last van een stroomstoring? Dat is enorm vervelend en kan alles stil zetten. Als organisatie kan u dit veel geld kosten. Wat een nare situatie! Gelukkig kunnen wij u snel komen helpen.

Postcodes Elektricien Utrecht:

3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585

Staat uw postcode er niet tussen? Geen zorgen! Bel onze service om erachter te komen of wij bij u in de buurt werkzaam zijn. Woont u in Utrecht of in de nabije omgeving van Utrecht? Wij helpen u dan graag verder. Bel ons direct en u heeft binnen 20 minuten een echte elektricien op de stoep.

storingen utrecht
stoppenkast vervangen elektricien

De 1-fase aansluiting ten opzichte van de 3-fase aansluiting

Een 3-fase aansluiting is heel wat anders dan een 1-fase aansluiting die in veel woningen te vinden is. Wanneer je deze in je huis hebt zitten, dan heb je maar een fasedraad. Dit betekent dus ook dat er maar een hoofdzekering is, welke 25, 35 of 40 ampère is. De bedrading komt in de groepenkast door middel van de elektriciteitsmeter. Hierbij wordt door de elektricien van Elektricien Utrecht die enkele fase aangesloten op diverse eigen groepen, en natuurlijk de hierbij behorende apparatuur en zekering. Door voor een elektricien van ons team te kiezen week je zeker dat je een goede fase aansluiting hebt. Problemen met de aansluiting op een later uur? Geen probleem, ons team staat 24/7 voor jou klaar. Twijfel dus niet langer en neem contact met ons op voor het allerbeste advies.

Het laten verzwaren van je 1-fase aansluiting

Als je veel apparatuur hebt staan dat om veel stroom vraagt, kan het verstandig zijn om je aansluiting te laten verzwaren door Elektricien Utrecht. Onze experts hebben hier namelijk verstand van en weten wat het beste bij jouw woning gedaan kan worden. Dit kan van 1 x 25 ampère naar 1 x 40 ampère. Een nog betere optie zou zijn om over te gaan naar een 3-fase aansluiting. Hierbij komen naast het al eerder aanwezige bruine en blauwe nuldraad nu nog twee bruine draden extra, welke vanaf het stroomnet richting de groepenkast gaan. Dit betekent dat het vermogen van 1 x 230 volt naar 3 x 230 volt gaat. De hoeveelheid stroom wordt ook vermeerderd, namelijk van 1 x 25 ampère per uur naar 3 x 25 ampère per uur. Wanneer je dusdanig zware apparatuur hebt, kan het ook zijn dat je zelfs naar 3 x 35 of 3 x 40 ampère per uur gaat. 

Het doen van een verzwaring of nieuwe aanleg

Wanneer je een 3-fase aansluiting neemt zul je de kosten hiervoor zelf moeten betalen. Vaak worden deze aansluitkosten voor je berekent door je netbeheerder. Hierbij betaal je eenmalig de kosten die zijn gemaakt voor de nieuwe aanleg of de verzwaring. Bovendien betaal je maandelijks de eventuele kosten voor de verhoging van de netbeheerkosten. Mocht je interesse hebben in een verzwaring of uitbreiding van jouw fasen dan is het verstandig om contact op te nemen met Elektricien Utrecht. Hierdoor weet je zeker dat het juiste onderzoek wordt gedaan en de elektriciteit goed behandeld wordt. Bovendien zorgen wij ervoor dat er een elektricien van ons team richting jouw woning gaat en de aansluiting voor jou wordt gedaan. Zo hoef je zelf geen poging te doen, en je elektriciteit zeer goed aangesloten wordt. Werken met elektriciteit kan namelijk erg gevaarlijk zijn en veel schade veroorzaken. Wees daarom zeker dat je het door een professional van Elektriciteit Utrecht laat doen en niet zelf schade oploopt of aanbrengt. Ons team zit namelijk vol met professionals die jarenlange ervaring hebben. Zij weten niet alleen wat ze doen, maar weten ook hoe ze elk probleem het beste kunnen oplossen. Wees dus verzekerd van de juiste handelingen en neem snel contact met ons team op. 

Nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouw woningen of gebouwen gaat men ervan uit dat alles perfect functioneert. Het is daarom van belang om de elektra vanaf het begin goed en veilig aan te leggen. Elektricien Utrecht is gespecialiseerd in het plannen en tekenen van elektra voorzieningen bij nieuwbouw woningen en gebouwen. Wij gaan altijd te werkt volgens de NEN3140 en NEN1010 normen, zo kunnen wij altijd de veiligheid waarborgen. 

 Alle tekeningen van de elektra voorzieningen worden zorgvuldig omgezet tot realiteit. Denk hierbij aan waar de stopcontacten of aansluitpunten moeten worden gerealiseerd. Voor al de elektra voorzieningen zal onze ervaren elektricien een passende oplossing hebben.

 

Aansluitingen

Een groepenkast en meterkast verschillen van elkaar, dat weten de meeste mensen echter niet. In de meterkast bevinden zich alle aansluitingen en meters zoals, water, gas en elektriciteitsaansluitingen en dus ook de groepenkast.
De meterkast hoeft niet altijd geheel vervangen te worden, hoewel wij dit wel vaak adviseren. Soms is het ook genoeg om de groepen binnen de meterkast uit te breiden of aan te passen.

Een groepenkast bestaat vaak uit zekeringen of groepen/installatieautomaten. De groepenkast is eigenlijk de groepenkast is eigenlijk het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Die voeren dan weer stroom naar alle lichtpunten en stopcontacten.

 

elektra bedrading vervangen

Renoveren van bedradingen oude gebouwen/woningen

Oudere woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van oude en versleten bakelieten en bedradingen. Deze zijn niet vernieuwd sinds ongeveer 1930! Elektriciteit en de installatie daarvan is op zijn zachts gezegd best ontwikkeld sinds 1930. Dit maakt de risico op kortsluiting erg groot. Kort gezegd, alles behalve veilig.

Utrecht elektricien 247

Particulieren en Zakelijke klanten

Onze elektromonteurs zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens experts op het gebied van elektra. Hun specialisatie ligt onder andere bij het herstellen, onderhouden en installeren van elektra. Niet alleen werken wij met particulieren, maar ook met bedrijven. Wij bieden dezelfde diensten aan voor beide klanten.

elektricien nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoning elektrische installatie

Het geval met nieuwe woningen of panden is vaak dat het nooit echt af is. Het ontwerpen van een nieuwe woning is andere koek. Wat het meest belangrijke is in beide gevallen is dat het goed functioneert en geen risico toont op stroomstoringen etc. Waar wij in gespecialiseerd zijn is het tekenen en plannen van elektrische voorzieningen voor nieuwbouw.

Lokale elektricien

Ook 3-fase aansluiting nodig?

Professionele Elektricien beschikt over een landelijk netwerk van zeer ervaren lokale installateurs. Onze installateurs staan 24 uur paraat voor alle mogelijke storingen, ook in het weekend en op feestdagen.

✅ Veiligheid op de eerste plaats
✅ 24/7 direct hulp bij stroomstoring
✅ Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
✅ 20 jaar ervaring

Call Now Button