Kookgroep aansluiten

Neem contact met ons op!

Hulp nodig van Elektricien Utrecht 24/7?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Kookgroep aansluiten: zelf doen of uitbesteden?

Een kookgroep, ook wel bekend onder de naam fornuisgroep, is een groep die je nodig hebt wanneer je elektrisch wilt gaan koken. Deze groep bestaat uit twee installatieautomaten welke als een groep worden aangesloten aan de aardlekschakelaar. Dit betekent dat het fornuis verdeeld wordt over twee elektrische delen. De aansluiting hiervan aan de groepenkast wordt vaak geregeld door een perilex aansluiting. Een kookgroep is bovendien een 3-fasen automaat, welke een aansluiting is voor kooktoestellen die werken met een hoog vermogen.

Kookgroep aanleggen

Laat je kookgroep installeren door een professional

Wanneer je een kookgroep wilt aansluiten is het de beste keuze om dit door ons team van Elektricien Utrecht 24/7 te laten doen. Je zult namelijk veel stappen moeten ondernemen, en het verkeerd aansluiten van een elektrische kookplaat kan ervoor zorgen dat dit apparaat onherstelbare schade heeft. De elektriciens in ons team hebben al meer dan 20 jaar ervaring en ze zijn klaar voor elke uitdaging. Wanneer je ons inschakelt ben je dus verzekerd van succes. Je kunt een kookplaat vaak op drie verschillende manieren aansluiten, namelijk op de een fase aansluiting, de twee-fase aansluiting met twee nuldraden of aan de drie-fase aansluiting. Voorafgaand aan de installatie is het verstandig om het even door te meten met een multimeter of om goed onderzoek te doen naar het type apparatuur dat je wilt gaan aansluiten. 

groepenkast voor je kookgroep aanpassen

Diensten van Elektricien Utrecht 24/7

Een greep uit onze diensten, aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Utrecht meterkast vervangen

Meterkast uitbreiden

Een groepenkast vervangen of herstellen is niet zo makkelijk gedaan. Een eitje voor onze monteurs, aangezien ze dit dagelijks doen. Een groepenkast helemaal vervangen of uitbreiden heeft bepaalde skills nodig die onze monteurs beheersen. Uw gehele woning of pand wordt met behulp van de groepenkast van stroom voorzien. Dit is dus zeker een klus die goed uitgevoerd moet worden. Leun achterover en laat onze groepenkast expert dit voor u doen. Als u een groepenkast wilt uitbreiden, is dat ook een mogelijkheid die onze monteurs kunnen realiseren. Onze experts zijn ook bij u in de buurt actief. Wij zijn landelijk werkzaam en helpen u graag. Twijfel niet om onze ervaren monteurs in te schakelen. Neem direct contact op met onze centrale!

Utrecht elektricien 247

Aanleggen van uw elektra

Ongeacht hoe lastig de klus is, wij helpen u graag. Onze elektriciens hebben genoeg ervaring om elk gebrek op te lossen. Mogelijk bevindt u zich momenteel in een gevaarlijke woon- of werkomgeving. Neem geen risico door het zelf te repareren. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Onze elektriciens zijn landelijk werkzaam en helpen u graag verder. Schakel in zo een geval ons in om uw omgeving te analyseren. Uw omgeving wordt met onze hulp veilig.

In het geval dat u het zelf gaat repareren, kunnen wij u deskundig advies aanbieden als ondersteuning.

elektricien review

”Elektricien Utrecht 24/7 stond binnen 20 minuten voor de deur om mijn storing te verhelpen!”

elektricien review

”Ik ben erg tevreden! Na mijn verbouwing moest mijn groepenkast uitgbreid worden. Snel en goed geregeld!

elektricien review

Bedankt voor de snelle en goede service. Mijn storing was direct verholpen door de vriendelijke elektricien.

Dringende storingen? Wij zijn 24/7 bereikbaar

Heeft u last van een stroomstoring? Dat is enorm vervelend en kan alles stil zetten. Als organisatie kan u dit veel geld kosten. Wat een nare situatie! Gelukkig kunnen wij u snel komen helpen.

Postcodes Elektricien Utrecht:

3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585

Staat uw postcode er niet tussen? Geen zorgen! Bel onze service om erachter te komen of wij bij u in de buurt werkzaam zijn. Woont u in Utrecht of in de nabije omgeving van Utrecht? Wij helpen u dan graag verder. Bel ons direct en u heeft binnen 20 minuten een echte elektricien op de stoep.

storingen utrecht
stoppenkast vervangen elektricien

Toch zelf doen? Bereid de klus goed voor

Wanneer je ervoor kiest om zelf de kookgroep te installeren is het belangrijk om je klus goed voor te bereiden. Dit doe je door goed na te denken over waar je de kookgroep precies wilt gaan plaatsen in de groepenkast. Pak hierna het juiste type gereedschap en zorg ervoor dat je je voldoende hebt ingelezen. Wanneer je het niet zeker weet, is het belangrijk dat je een expert inschakelt. Wanneer je dit hebt gedaan kun je vervolgens een werkplan opstellen en de juiste installatiematerialen in huis halen. Vergeet ook niet je huisgenoten op de hoogte te stellen met je werkzaamheden. Het is belangrijk dat ook zij weten dat er gewerkt wordt aan een elektrische installatie. Een tip die wij je willen meegeven is om altijd iemand in de buurt te hebben wanneer je met stroom werkt. Mocht er dan iets misgaan, is er altijd iemand die je te hulp kan schieten.

Haal de spanning van de groepenkast af

Voordat je de deksel van de groepenkast er af kan gaan halen zul je de installatie even moeten uitzetten. Het is namelijk belangrijk dat je alleen in de groepenkast aan het werk bent wanneer deze uitgeschakeld, oftewel spanningsloos, is. Zo weet je zeker dat je zelf niet geëlektrocuteerd wordt of kortsluiting veroorzaakt. Schakel de groepen een voor een uit. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je de aardlekschakelaar uitzetten. Als allerlaatste kan ook de hoofdschakelaar uit. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen kun je de kijken of de volledige installatie echt spanningsvrij is. Als dit het geval is, kun je de deksel van de groepenkast afhalen.

Klik de kookgroep vast aan de groepenkast

Wanneer jouw groepenkast beschikt over een kamrail met twee modules die over zijn, dan heb je geluk. Dit is namelijk een eenvoudige manier van het aansluiten van je kookgroep. Je zult de beschermdopjes moeten verwijderen wanneer deze er op zitten, en vervolgens kun je de kookgroep er bij klikken. Soms moet je nog de DIN-rail lipjes van de nieuwe kookgroep open klikken, maar ook dit is zo gedaan en kun je binnen een handomdraai doen!

Draai de schroeven van de kast weer een beetje vast

Wanneer je de groep hebt weten vast te klikken is het tijd om de schroeven weer wat vaster te draaien. Dit kun je later, wanneer je helemaal zeker bent dat alles goed in elkaar zit, steviger doen. Je zult de schroeven die bij de inkomende stroomzijde zitten moeten vastdraaien. Hierdoor zorg je ervoor dat de groepenkast weer wat steviger aan elkaar zit. Mocht je er uiteindelijk toch voor kiezen om advies te vragen bij ons team, voel je dan vooral niet bezwaard. Ons team van erkende experts staat 24 uur per dag voor je klaar en zijn beschikbaar in elke spoedsituatie om jou te ondersteunen. Zo zorgen wij ervoor dat jouw kookgroep op de allerbeste manier wordt aangesloten!

Nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouw woningen of gebouwen gaat men ervan uit dat alles perfect functioneert. Het is daarom van belang om de elektra vanaf het begin goed en veilig aan te leggen. Elektricien Utrecht is gespecialiseerd in het plannen en tekenen van elektra voorzieningen bij nieuwbouw woningen en gebouwen. Wij gaan altijd te werkt volgens de NEN3140 en NEN1010 normen, zo kunnen wij altijd de veiligheid waarborgen. 

 Alle tekeningen van de elektra voorzieningen worden zorgvuldig omgezet tot realiteit. Denk hierbij aan waar de stopcontacten of aansluitpunten moeten worden gerealiseerd. Voor al de elektra voorzieningen zal onze ervaren elektricien een passende oplossing hebben.

 

Aansluitingen

Een groepenkast en meterkast verschillen van elkaar, dat weten de meeste mensen echter niet. In de meterkast bevinden zich alle aansluitingen en meters zoals, water, gas en elektriciteitsaansluitingen en dus ook de groepenkast.
De meterkast hoeft niet altijd geheel vervangen te worden, hoewel wij dit wel vaak adviseren. Soms is het ook genoeg om de groepen binnen de meterkast uit te breiden of aan te passen.

Een groepenkast bestaat vaak uit zekeringen of groepen/installatieautomaten. De groepenkast is eigenlijk de groepenkast is eigenlijk het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Die voeren dan weer stroom naar alle lichtpunten en stopcontacten.

 

elektra bedrading vervangen

Renoveren van bedradingen oude gebouwen/woningen

Oudere woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van oude en versleten bakelieten en bedradingen. Deze zijn niet vernieuwd sinds ongeveer 1930! Elektriciteit en de installatie daarvan is op zijn zachts gezegd best ontwikkeld sinds 1930. Dit maakt de risico op kortsluiting erg groot. Kort gezegd, alles behalve veilig.

Utrecht elektricien 247

Particulieren en Zakelijke klanten

Onze elektromonteurs zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens experts op het gebied van elektra. Hun specialisatie ligt onder andere bij het herstellen, onderhouden en installeren van elektra. Niet alleen werken wij met particulieren, maar ook met bedrijven. Wij bieden dezelfde diensten aan voor beide klanten.

elektricien nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoning elektrische installatie

Het geval met nieuwe woningen of panden is vaak dat het nooit echt af is. Het ontwerpen van een nieuwe woning is andere koek. Wat het meest belangrijke is in beide gevallen is dat het goed functioneert en geen risico toont op stroomstoringen etc. Waar wij in gespecialiseerd zijn is het tekenen en plannen van elektrische voorzieningen voor nieuwbouw.

Ook een nieuwe kookgroep laten aansluiten?

Professionele Elektricien beschikt over een landelijk netwerk van zeer ervaren lokale installateurs. Onze installateurs staan 24 uur paraat voor alle mogelijke storingen, ook in het weekend en op feestdagen.

✅ Veiligheid op de eerste plaats
✅ 24/7 direct hulp bij stroomstoring
✅ Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
✅ 20 jaar ervaring

Call Now Button