Inductiekookplaat aansluiten 

Neem contact met ons op!

Hulp nodig van Elektricien Utrecht 24/7?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

De details van een inductiekookplaat aansluiten

Wanneer je een nieuwe inductiekookplaat wilt gaan aansluiten, dan is het zeker verstandig om dit te laten doen door een echte professional, en dus zal je zeker goed zitten bij ons team van Elektricien Utrecht 24/7. Onze experts hebben niet alleen 20 jaar ervaring maar zijn ook nog eens bereid om elke taak met beide handen aan te pakken. Het aansluiten van deze plaat gaat namelijk gepaard met wat gevaren en je dient wel voldoende kennis hierover te hebben zodat je zeker weet dat het goed gaat. Wanneer je de kookplaat namelijk verkeerd aansluit, kan het zo zijn dat je het apparaat zo beschadigd dat dit onherstelbaar is. Schakel dus bij twijfel op tijd ons team in, of neem contact met ons op via de website of telefonisch.

inductiekookplaat plaatsen

Let hier op bij het aanschaffen van een inductiekookplaat

Een inductiekookplaat is een kookplaat die altijd in het aanrecht wordt geïnstalleerd. Wanneer je dus op zoek gaat naar een inductiekookplaat moet je in je achterhoofd houden dat deze plaat een stuk van je werkruimte zal afnemen. Bedenk dus van te voren goed hoeveel ruimte je wilt opgeven zodat je niet straks zonder werkruimte komt te zitten. Vaak is het wel een goede richtlijn om minimaal 20 centimeter ruimte naast je kookplaat beschikbaar te hebben. De nismaat, wat eigenlijk gewoon het gat in het aanrechtblad is, is altijd wat kleiner dan de glasplaat van de inductiekookplaat. Dit is dus ook iets waar je rekening mee moet houden. Voor advies kun je het beste snel met ons contact opnemen. Wij geven namelijk graag advies wanneer het gaat om het installeren van je kookplaat.

inductiekookplaat plaatsen

Diensten van Elektricien Utrecht 24/7

Een greep uit onze diensten, aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Utrecht meterkast vervangen

Meterkast uitbreiden

Een groepenkast vervangen of herstellen is niet zo makkelijk gedaan. Een eitje voor onze monteurs, aangezien ze dit dagelijks doen. Een groepenkast helemaal vervangen of uitbreiden heeft bepaalde skills nodig die onze monteurs beheersen. Uw gehele woning of pand wordt met behulp van de groepenkast van stroom voorzien. Dit is dus zeker een klus die goed uitgevoerd moet worden. Leun achterover en laat onze groepenkast expert dit voor u doen. Als u een groepenkast wilt uitbreiden, is dat ook een mogelijkheid die onze monteurs kunnen realiseren. Onze experts zijn ook bij u in de buurt actief. Wij zijn landelijk werkzaam en helpen u graag. Twijfel niet om onze ervaren monteurs in te schakelen. Neem direct contact op met onze centrale!

Utrecht elektricien 247

Aanleggen van uw elektra

Ongeacht hoe lastig de klus is, wij helpen u graag. Onze elektriciens hebben genoeg ervaring om elk gebrek op te lossen. Mogelijk bevindt u zich momenteel in een gevaarlijke woon- of werkomgeving. Neem geen risico door het zelf te repareren. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Onze elektriciens zijn landelijk werkzaam en helpen u graag verder. Schakel in zo een geval ons in om uw omgeving te analyseren. Uw omgeving wordt met onze hulp veilig.

In het geval dat u het zelf gaat repareren, kunnen wij u deskundig advies aanbieden als ondersteuning.

elektricien review

”Elektricien Utrecht 24/7 stond binnen 20 minuten voor de deur om mijn storing te verhelpen!”

elektricien review

”Ik ben erg tevreden! Na mijn verbouwing moest mijn groepenkast uitgbreid worden. Snel en goed geregeld!

elektricien review

Bedankt voor de snelle en goede service. Mijn storing was direct verholpen door de vriendelijke elektricien.

Dringende storingen? Wij zijn 24/7 bereikbaar

Heeft u last van een stroomstoring? Dat is enorm vervelend en kan alles stil zetten. Als organisatie kan u dit veel geld kosten. Wat een nare situatie! Gelukkig kunnen wij u snel komen helpen.

Postcodes Elektricien Utrecht:

3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585

Staat uw postcode er niet tussen? Geen zorgen! Bel onze service om erachter te komen of wij bij u in de buurt werkzaam zijn. Woont u in Utrecht of in de nabije omgeving van Utrecht? Wij helpen u dan graag verder. Bel ons direct en u heeft binnen 20 minuten een echte elektricien op de stoep.

storingen utrecht
inductiekookplaat 3 fase aansluiting

De voorwaarden die je keuken moet hebben

Niet elke keuken kan zomaar een ingebouwde inductiekookplaat krijgen. Dit hangt namelijk af van een aantal voorwaarden. Zo dient je aanrechtblad bijvoorbeeld dik genoeg te zijn zodat het het gewicht van de zware kookplaat kan dragen. Bovendien is het belangrijk dat er voldoende ruimte beschikbaar is tussen de kookplaat en de meubels. Vaak staan alle voorwaarden en specificaties, zoals de benodigde afstand tussen de kookplaat en de meubels, beschreven in de installatiehandleiding van de fabrikant. Dit is een handleiding die je zult ontvangen wanneer je je kookplaat hebt ontvangen, maar je zult hem ook op het internet kunnen vinden.

Deze snoeren en spanning heeft een inductiekookplaat nodig

Een inductiekookplaat is een apparaat met een erg hoog vermogen. Om deze reden is het belangrijk dat je deze aansluit op een andere kookgroep. Wanneer de aansluitwaarde van de kookplaat lager dan 3,6 kW is, dan kan de kookplaat gewoon op de normale groep worden aangesloten. Onder normale groep valt de 1-fase groep. Wanneer de kookplaat een hogere waarde heeft, zul je hem moeten aansluiten op een groep met 2 of 3 fasen. Dit is een aansluiting die vaak wel aanwezig is bij de wat modernere huizen. Wanneer je dus in een wat ouder huis woont is het verstandig om deze aan te laten leggen door een monteur. Vaak wordt de kookplaat ook geleverd zonder stekker en snoer, dus dit is ook iets dat de installateur direct kan aansluiten voor je. 

Installeer de inductiekookplaat vooral niet zelf

Een grote tip die wij kunnen meegeven is om niet zelf de kookplaat te gaan installeren. Wanneer je een kookplaat verkeerd aansluit heb je geen recht op garantie, wat erg zonde is natuurlijk. Bovendien is het levensgevaarlijk wanneer de aangelegde elektriciteit niet goed is aangelegd. Laat de installatie van een inductiekookplaat dus ten aller tijden over aan een echte vakman van Elektricien Utrecht. Dit betekent dus niet alleen het plaatsen van de kookplaat, maar ook eventuele aanpassingen in of aan de groepenkasten, installatie van stopcontacten en mogelijke andere aanpassingen. Zij hebben namelijk de benodigde kennis als het gaat om het installeren van de kookplaat. Hierdoor ben je er van verzekerd dat dit foutloos gedaan wordt.

De kosten van een nieuwe aansluiting

Wanneer je een nieuwe inductiekookplaat wilt laten installeren, zul je wel rekening moeten houden met een kostenpost. Het laten installeren van een inductiekookplaat gaat vaak namelijk gepaard met het aanleggen van een nieuwe leiding, het laten plaatsen van een wandcontactdoos, ook wel bekend als een stopcontact, en het laten installeren van een extra kookgroep in de meterkast. Dit alles kost meestal rond de €600,-, dus het is belangrijk om dit bedrag ongeveer in je achterhoofd te houden. Zo weet je zeker dat je geen verrassingen zult tegenkomen. Bij Elektricien Utrecht ben je gelukkig altijd verzekerd van de allerbeste kwaliteit en prijzen. Of je ons nu laat of vroeg nodig hebt is voor ons geen probleem; wij verbeteren graag de kwaliteit van jouw elektra probleem.

Nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouw woningen of gebouwen gaat men ervan uit dat alles perfect functioneert. Het is daarom van belang om de elektra vanaf het begin goed en veilig aan te leggen. Elektricien Utrecht is gespecialiseerd in het plannen en tekenen van elektra voorzieningen bij nieuwbouw woningen en gebouwen. Wij gaan altijd te werkt volgens de NEN3140 en NEN1010 normen, zo kunnen wij altijd de veiligheid waarborgen. 

 Alle tekeningen van de elektra voorzieningen worden zorgvuldig omgezet tot realiteit. Denk hierbij aan waar de stopcontacten of aansluitpunten moeten worden gerealiseerd. Voor al de elektra voorzieningen zal onze ervaren elektricien een passende oplossing hebben.

 

Aansluitingen

Een groepenkast en meterkast verschillen van elkaar, dat weten de meeste mensen echter niet. In de meterkast bevinden zich alle aansluitingen en meters zoals, water, gas en elektriciteitsaansluitingen en dus ook de groepenkast.
De meterkast hoeft niet altijd geheel vervangen te worden, hoewel wij dit wel vaak adviseren. Soms is het ook genoeg om de groepen binnen de meterkast uit te breiden of aan te passen.

Een groepenkast bestaat vaak uit zekeringen of groepen/installatieautomaten. De groepenkast is eigenlijk de groepenkast is eigenlijk het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Die voeren dan weer stroom naar alle lichtpunten en stopcontacten.

 

elektra bedrading vervangen

Renoveren van bedradingen oude gebouwen/woningen

Oudere woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van oude en versleten bakelieten en bedradingen. Deze zijn niet vernieuwd sinds ongeveer 1930! Elektriciteit en de installatie daarvan is op zijn zachts gezegd best ontwikkeld sinds 1930. Dit maakt de risico op kortsluiting erg groot. Kort gezegd, alles behalve veilig.

Utrecht elektricien 247

Particulieren en Zakelijke klanten

Onze elektromonteurs zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens experts op het gebied van elektra. Hun specialisatie ligt onder andere bij het herstellen, onderhouden en installeren van elektra. Niet alleen werken wij met particulieren, maar ook met bedrijven. Wij bieden dezelfde diensten aan voor beide klanten.

elektricien nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoning elektrische installatie

Het geval met nieuwe woningen of panden is vaak dat het nooit echt af is. Het ontwerpen van een nieuwe woning is andere koek. Wat het meest belangrijke is in beide gevallen is dat het goed functioneert en geen risico toont op stroomstoringen etc. Waar wij in gespecialiseerd zijn is het tekenen en plannen van elektrische voorzieningen voor nieuwbouw.

Ook inductiekookplaat aansluiten?

Professionele Elektricien beschikt over een landelijk netwerk van zeer ervaren lokale installateurs. Onze installateurs staan 24 uur paraat voor alle mogelijke storingen, ook in het weekend en op feestdagen.

✅ Veiligheid op de eerste plaats
✅ 24/7 direct hulp bij stroomstoring
✅ Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
✅ 20 jaar ervaring

Call Now Button