Perilex aansluiting

Neem contact met ons op!

Hulp nodig van Elektricien Utrecht 24/7?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Het werken met een perilex aansluiting

Ben jij al bekend met de term perilex? Perilex is een term dat gebruikt voor voor een bepaald type elektrische aansluiting, welke speciaal is voor krachtstroom van bijvoorbeeld bedrijven en voor consumenten met kookgroepen met in het bijzonder inductiekookplaten en keramische kookplaten. Deze elektrische aansluiting kun je eigenlijk simpelweg gewoon zien als een stekkersysteem of een stopcontact.

Perilex elektricien utrecht

Dit is een perilex aansluiting

Een perilex aansluiting is een zeer eenvoudige en goede manier om apparaten aan aan te sluiten die een hoog vermogen elektriciteit nodig hebben. Eigenlijk is perilex dus gewoon een andere term voor de driefasenspanning-stekkersysteem. Deze stekkers lijken dus ook erg veel op de stekker die je doorgaans aansluit op 230 volt. Ondanks de veel overeenkomsten zitten er wel een paar verschillen tussen de twee. Zo heeft een perilex stekker twee extra poten, wat betekent dat er in dit geval vier poten in totaal het stopcontact ingaan. Zoals je misschien al weet heeft een normale stekker slechts twee poten. De twee extra poten zorgen ervoor dat de aansluiting extra sterk is en dat er dus meer vermogen door de stekker heen kan gaan.

Perilex aanleggen

Diensten van Elektricien Utrecht 24/7

Een greep uit onze diensten, aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Utrecht meterkast vervangen

Meterkast uitbreiden

Een groepenkast vervangen of herstellen is niet zo makkelijk gedaan. Een eitje voor onze monteurs, aangezien ze dit dagelijks doen. Een groepenkast helemaal vervangen of uitbreiden heeft bepaalde skills nodig die onze monteurs beheersen. Uw gehele woning of pand wordt met behulp van de groepenkast van stroom voorzien. Dit is dus zeker een klus die goed uitgevoerd moet worden. Leun achterover en laat onze groepenkast expert dit voor u doen. Als u een groepenkast wilt uitbreiden, is dat ook een mogelijkheid die onze monteurs kunnen realiseren. Onze experts zijn ook bij u in de buurt actief. Wij zijn landelijk werkzaam en helpen u graag. Twijfel niet om onze ervaren monteurs in te schakelen. Neem direct contact op met onze centrale!

Utrecht elektricien 247

Aanleggen van uw elektra

Ongeacht hoe lastig de klus is, wij helpen u graag. Onze elektriciens hebben genoeg ervaring om elk gebrek op te lossen. Mogelijk bevindt u zich momenteel in een gevaarlijke woon- of werkomgeving. Neem geen risico door het zelf te repareren. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Onze elektriciens zijn landelijk werkzaam en helpen u graag verder. Schakel in zo een geval ons in om uw omgeving te analyseren. Uw omgeving wordt met onze hulp veilig.

In het geval dat u het zelf gaat repareren, kunnen wij u deskundig advies aanbieden als ondersteuning.

elektricien review

”Elektricien Utrecht 24/7 stond binnen 20 minuten voor de deur om mijn storing te verhelpen!”

elektricien review

”Ik ben erg tevreden! Na mijn verbouwing moest mijn groepenkast uitgbreid worden. Snel en goed geregeld!

elektricien review

Bedankt voor de snelle en goede service. Mijn storing was direct verholpen door de vriendelijke elektricien.

Dringende storingen? Wij zijn 24/7 bereikbaar

Heeft u last van een stroomstoring? Dat is enorm vervelend en kan alles stil zetten. Als organisatie kan u dit veel geld kosten. Wat een nare situatie! Gelukkig kunnen wij u snel komen helpen.

Postcodes Elektricien Utrecht:

3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585

Staat uw postcode er niet tussen? Geen zorgen! Bel onze service om erachter te komen of wij bij u in de buurt werkzaam zijn. Woont u in Utrecht of in de nabije omgeving van Utrecht? Wij helpen u dan graag verder. Bel ons direct en u heeft binnen 20 minuten een echte elektricien op de stoep.

storingen utrecht
Perilex stopcontact

Hier vind je een perilex aansluiting vaak terug

Een perilex aansluiting is dus ideaal wanneer je een elektrische oven, inductie of een elektrische kookplaat wilt aansluiten. Deze apparaten hebben namelijk veel vermogen nodig om goed te werken, en door een perilex aansluiting te gebruiken ben je er zeker van dat er geen kortsluiting zal ontstaan. Bovendien wordt deze aansluiting vaak gebruikt bij wat kleinere bedrijven die veel zware elektronische apparaten hebben. Het is dus niet alleen een stekker die voor consumenten wordt gebruikt. Wanneer je iemand bent die graag op gas kookt, dan kan ons team van ervaren elektriciens je hier goed bij helpen. Het team van Elektricien Utrecht 24/7 staat namelijk altijd voor u klaar, wat de dienst ook is. 

Het zelf aanleggen van een perilex aansluiting

Het aansluiten van dit afwijkende stopcontact is namelijk nog best wel ingewikkeld. Hierdoor is het ook zeker aan te raden om dit door een elektricien te laten doen wanneer er nog geen perilex aansluiting is. Ons team van experts hebben al meer dan 20 jaar ervaring, waardoor geen klus te moeilijk is voor ons. Kies dus vooral voor Elektricien Utrecht als je op zoek bent naar een erkende elektricien rondom Utrecht. Het is namelijk een heel andere koek dan het aanleggen van een normale, reguliere wandcontactdoos. Er wordt gewerkt in veel verschillende fases, wat het een ingewikkelde klus maakt. Als je er toch voor kiest om zelf de aansluiting te plaatsen, moet je erop voorbereid zijn dat er mogelijk problemen ontstaan zoals bijvoorbeeld kortsluiting. 

Heb je wel echt een perilex aansluiting nodig?

Wanneer je een nieuwe kookplaat of elektrische oven wilt aanschaffen is het verstandig om je dus ook even te verdiepen in de perilex aansluitingen. Wellicht is het namelijk wel verstandig om dit ook in jouw huis te laten monteren. Vaak is het wel zo dat standaard fornuizen met een gas kookgedeelte en een oven die niet al te veel vermogen nodig heeft gewoon prima werken op een normale aansluiting. Het aanschaffen van een perilex contactdoos wordt pas interessant wanneer je in huis met gas kookt maar meerdere ovens hebt, op inductie kookt of werkt met een keramische kookplaat die in combinatie staat met een oven. Deze apparaten hebben een meerfasen aansluiting nodig. Dit betekent dat de apparatuur niet naar behoren zal werken wanneer je ze aan een standaard 230 volt groep aansluit.

Het uitbesteden van het aanleggen van de perilex

Als je er voor kiest om een perilex aansluiting neer te leggen is het belangrijk dat je bewust bent van de risico’s die elektriciteit met zich mee brengt. Daarom is het ook verstandig om in dit geval een elektricien in te schakelen, omdat hij of zij hier volledig verstand van heeft en dit ook vrij snel voor je kan regelen. Zo voorkom je dat je een apparaat mogelijk ernstig beschadigd. Kies dus vooral voor Elektricien Utrecht 24/7. Onze elektriciens zijn namelijk onwijs ervaren door middel van vele dienstjaren. Hierdoor beschikken zij over de vereiste kennis en vaardigheden om een klus goed en efficiënt voor je te klaren! Voor het beste advies kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag deskundig over de vragen die je mogelijk hebt. 

Nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouw woningen of gebouwen gaat men ervan uit dat alles perfect functioneert. Het is daarom van belang om de elektra vanaf het begin goed en veilig aan te leggen. Elektricien Utrecht is gespecialiseerd in het plannen en tekenen van elektra voorzieningen bij nieuwbouw woningen en gebouwen. Wij gaan altijd te werkt volgens de NEN3140 en NEN1010 normen, zo kunnen wij altijd de veiligheid waarborgen. 

 Alle tekeningen van de elektra voorzieningen worden zorgvuldig omgezet tot realiteit. Denk hierbij aan waar de stopcontacten of aansluitpunten moeten worden gerealiseerd. Voor al de elektra voorzieningen zal onze ervaren elektricien een passende oplossing hebben.

 

Aansluitingen

Een groepenkast en meterkast verschillen van elkaar, dat weten de meeste mensen echter niet. In de meterkast bevinden zich alle aansluitingen en meters zoals, water, gas en elektriciteitsaansluitingen en dus ook de groepenkast.
De meterkast hoeft niet altijd geheel vervangen te worden, hoewel wij dit wel vaak adviseren. Soms is het ook genoeg om de groepen binnen de meterkast uit te breiden of aan te passen.

Een groepenkast bestaat vaak uit zekeringen of groepen/installatieautomaten. De groepenkast is eigenlijk de groepenkast is eigenlijk het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Die voeren dan weer stroom naar alle lichtpunten en stopcontacten.

 

elektra bedrading vervangen

Renoveren van bedradingen oude gebouwen/woningen

Oudere woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van oude en versleten bakelieten en bedradingen. Deze zijn niet vernieuwd sinds ongeveer 1930! Elektriciteit en de installatie daarvan is op zijn zachts gezegd best ontwikkeld sinds 1930. Dit maakt de risico op kortsluiting erg groot. Kort gezegd, alles behalve veilig.

Utrecht elektricien 247

Particulieren en Zakelijke klanten

Onze elektromonteurs zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens experts op het gebied van elektra. Hun specialisatie ligt onder andere bij het herstellen, onderhouden en installeren van elektra. Niet alleen werken wij met particulieren, maar ook met bedrijven. Wij bieden dezelfde diensten aan voor beide klanten.

elektricien nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoning elektrische installatie

Het geval met nieuwe woningen of panden is vaak dat het nooit echt af is. Het ontwerpen van een nieuwe woning is andere koek. Wat het meest belangrijke is in beide gevallen is dat het goed functioneert en geen risico toont op stroomstoringen etc. Waar wij in gespecialiseerd zijn is het tekenen en plannen van elektrische voorzieningen voor nieuwbouw.

Ook een perilex aansluiting nodig?

Professionele Elektricien beschikt over een landelijk netwerk van zeer ervaren lokale installateurs. Onze installateurs staan 24 uur paraat voor alle mogelijke storingen, ook in het weekend en op feestdagen.

✅ Veiligheid op de eerste plaats
✅ 24/7 direct hulp bij stroomstoring
✅ Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
✅ 20 jaar ervaring

Call Now Button