Krachtstroom aanleggen

Neem contact met ons op!

Hulp nodig van Elektricien Utrecht 24/7?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Krachtstroom aanleggen: wie, wat, hoe?

Wanneer je een werkend stopcontact in je huis hebt zitten, dan kun je stellen dat je bij het elektriciteitsnet bent aangesloten. Deze aansluiting is een verbinding tussen de groepenkast in je meterkast en het energienet. De hoeveelheid stroom die door een kabel kan is iets dat bepaald wordt door de sterkte van een aansluiting. Zo is het hebben van een krachtstroom aansluiting een must have wanneer je met zware machines werkt. Deze vragen of verbruiken meer spanning dan de standaard beschikbare 230 volt. 

krachtstroom aanleggen 3 fase

Deze apparatuur heeft krachtstroom nodig

Apparaten die vaak krachtstroom nodig hebben zijn bijvoorbeeld elektrisch keukenapparatuur, sauna’s en waterpompen. Het is dus waarschijnlijk dat jouw woning geen krachtstroom aansluiting beschikbaar heeft, omdat hier bijna nooit rekening mee wordt gehouden wanneer er een woning wordt geplaatst. Zo is het namelijk ook nog maar de vraag of jouw bestaande of nieuwbouw huis dit wel echt nodig hebt. Wanneer je nu geen zwaardere apparatuur gebruikt en dit ook niet gebruikt te verwachten in de toekomst, is het geen benodigheid om te hebben. Vraag je je af of jouw apparatuur ook krachtstroom nodig heeft of mogelijk in de toekomst? Neem dan vooral contact op met ons team bij Elektricien Utrecht 24/7. Je kunt ons gemakkelijk via de website bereiken maar ook telefonisch kun je ons vinden!

3 fase aansluiting

Diensten van Elektricien Utrecht 24/7

Een greep uit onze diensten, aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Utrecht meterkast vervangen

Meterkast uitbreiden

Een groepenkast vervangen of herstellen is niet zo makkelijk gedaan. Een eitje voor onze monteurs, aangezien ze dit dagelijks doen. Een groepenkast helemaal vervangen of uitbreiden heeft bepaalde skills nodig die onze monteurs beheersen. Uw gehele woning of pand wordt met behulp van de groepenkast van stroom voorzien. Dit is dus zeker een klus die goed uitgevoerd moet worden. Leun achterover en laat onze groepenkast expert dit voor u doen. Als u een groepenkast wilt uitbreiden, is dat ook een mogelijkheid die onze monteurs kunnen realiseren. Onze experts zijn ook bij u in de buurt actief. Wij zijn landelijk werkzaam en helpen u graag. Twijfel niet om onze ervaren monteurs in te schakelen. Neem direct contact op met onze centrale!

Utrecht elektricien 247

Aanleggen van uw elektra

Ongeacht hoe lastig de klus is, wij helpen u graag. Onze elektriciens hebben genoeg ervaring om elk gebrek op te lossen. Mogelijk bevindt u zich momenteel in een gevaarlijke woon- of werkomgeving. Neem geen risico door het zelf te repareren. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Onze elektriciens zijn landelijk werkzaam en helpen u graag verder. Schakel in zo een geval ons in om uw omgeving te analyseren. Uw omgeving wordt met onze hulp veilig.

In het geval dat u het zelf gaat repareren, kunnen wij u deskundig advies aanbieden als ondersteuning.

elektricien review

”Elektricien Utrecht 24/7 stond binnen 20 minuten voor de deur om mijn storing te verhelpen!”

elektricien review

”Ik ben erg tevreden! Na mijn verbouwing moest mijn groepenkast uitgbreid worden. Snel en goed geregeld!

elektricien review

Bedankt voor de snelle en goede service. Mijn storing was direct verholpen door de vriendelijke elektricien.

Dringende storingen? Wij zijn 24/7 bereikbaar

Heeft u last van een stroomstoring? Dat is enorm vervelend en kan alles stil zetten. Als organisatie kan u dit veel geld kosten. Wat een nare situatie! Gelukkig kunnen wij u snel komen helpen.

Postcodes Elektricien Utrecht:

3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585

Staat uw postcode er niet tussen? Geen zorgen! Bel onze service om erachter te komen of wij bij u in de buurt werkzaam zijn. Woont u in Utrecht of in de nabije omgeving van Utrecht? Wij helpen u dan graag verder. Bel ons direct en u heeft binnen 20 minuten een echte elektricien op de stoep.

storingen utrecht
krachtstroom aanleggen 3 fase

De verschillen tussen normale stroom en krachtstroom

Krachtstroom is niet meer, maar ook niet minder dan gewone, normale stroom. Natuurlijk zijn er wel wat verschillen, want anders zou je je waarschijnlijk afvragen waarom krachtstroom überhaupt een ding is. Bij een normaal stopcontact zul je zien dat er gebruik wordt gemaakt van twee draden. Hierbij is een van deze draden het nuldraad, terwijl het andere draad de stroom op zich heeft. Dit draad wordt ook wel de fase draad genoemd. In het geval van krachtstroom zit het net even anders. Dit wordt namelijk door vier draden geleid. Hierbij hebben 3 van de 4 draden spanning op zich, wat ook wel de 3-fase stroom wordt genoemd. Dit betekent dus dat deze 3-fase stroom ook 3 keer zoveel vermogen kan leveren dan een gewone aansluiting. Heb je hier vragen over? Twijfel dan niet om contact op te nemen met ons team via de telefoon of onze website. Wij staan 24 uur per dag voor je klaar!

Check wat voor stroom het apparaat nodig heeft

Wanneer je een nieuw apparaat aanschaft is het dus belangrijk om te checken wat voor aansluiting hiervoor nodig is. Sommige apparaten beweren namelijk dat ze krachtstroom nodig hebben, terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is. Vaak is het zo dat ze 3-fase stroom nodig hebben. Krachtstroom is namelijk iets dat kan volgen op de installatie van een 3-fase aansluiting. Wanneer je bijvoorbeeld met wat zwaardere machines in je schuur aan het werk bent, zul je naast een 3-fasen aansluiting ook krachtstroom nodig hebben. Mocht je dit niet helemaal zeker weten is het altijd verstandig om contact op te nemen met ons team. Zo weet je zeker dat je het beste advies ontvangt, omdat ons team bestaat uit ervaringsdeskundigen die al meer dan 20 jaar ervaring hebben!

Krachtstroom is niet gevaarlijker dan normale stroom

Krachtstroom wordt vaak gezien als iets ‘gevaarlijker’ dan normale stroom. Toch is het grootste verschil tussen de twee de output, oftewel de spanning die wordt afgeleverd voor de verbinding. De normale stroom vormt namelijk een verbinding tussen twee punten, terwijl krachtstroom dit doet via drie. Een 3-fasen aansluiting is een type aansluiting van 3 keer 25 ampère of hoger in de meterkast. Dit betekent dus dat er in plaats van in een keer 230 volt, in 3 keer 230 volt binnenkomt. Dit heeft dus verder niks met de hoeveelheid spanning te maken, maar is puur gebaseerd op de manier dat de spanning binnenkomt. 

Het overgaan tot installatie van krachtstroom

Het is dus wel echt aan te raden om over te gaan tot krachtstroom wanneer je gebruik maakt van zwaardere apparaten. Het is het verstandigst om dit te laten doen ons zeer ervaren team bij Elektricien Utrecht 24/7, zodat je zeker weet dat je zelf geen apparatuur kapot maakt of een gevaarlijke situatie aan het vormen bent. Krachtstroom is pas echt zinvol om te laten installeren wanneer je elektrische apparatuur hebt dat meer vermogen vraagt en op deze stroom dus beter zal gaan werken. Woon je in de omgeving van Utrecht en ben je op zoek naar een spoeddienst? Dan kun je ook contact opnemen met ons team. Wij zijn namelijk 24 uur per dag bereikbaar, zelfs in het weekend! Hierdoor weet je zeker dat ook bij storingen, kortsluitingen en andere belangrijke prioriteiten er elektricien voor je klaar staat.

Nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouw woningen of gebouwen gaat men ervan uit dat alles perfect functioneert. Het is daarom van belang om de elektra vanaf het begin goed en veilig aan te leggen. Elektricien Utrecht is gespecialiseerd in het plannen en tekenen van elektra voorzieningen bij nieuwbouw woningen en gebouwen. Wij gaan altijd te werkt volgens de NEN3140 en NEN1010 normen, zo kunnen wij altijd de veiligheid waarborgen. 

 Alle tekeningen van de elektra voorzieningen worden zorgvuldig omgezet tot realiteit. Denk hierbij aan waar de stopcontacten of aansluitpunten moeten worden gerealiseerd. Voor al de elektra voorzieningen zal onze ervaren elektricien een passende oplossing hebben.

 

Aansluitingen

Een groepenkast en meterkast verschillen van elkaar, dat weten de meeste mensen echter niet. In de meterkast bevinden zich alle aansluitingen en meters zoals, water, gas en elektriciteitsaansluitingen en dus ook de groepenkast.
De meterkast hoeft niet altijd geheel vervangen te worden, hoewel wij dit wel vaak adviseren. Soms is het ook genoeg om de groepen binnen de meterkast uit te breiden of aan te passen.

Een groepenkast bestaat vaak uit zekeringen of groepen/installatieautomaten. De groepenkast is eigenlijk de groepenkast is eigenlijk het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Die voeren dan weer stroom naar alle lichtpunten en stopcontacten.

 

elektra bedrading vervangen

Renoveren van bedradingen oude gebouwen/woningen

Oudere woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van oude en versleten bakelieten en bedradingen. Deze zijn niet vernieuwd sinds ongeveer 1930! Elektriciteit en de installatie daarvan is op zijn zachts gezegd best ontwikkeld sinds 1930. Dit maakt de risico op kortsluiting erg groot. Kort gezegd, alles behalve veilig.

Utrecht elektricien 247

Particulieren en Zakelijke klanten

Onze elektromonteurs zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens experts op het gebied van elektra. Hun specialisatie ligt onder andere bij het herstellen, onderhouden en installeren van elektra. Niet alleen werken wij met particulieren, maar ook met bedrijven. Wij bieden dezelfde diensten aan voor beide klanten.

elektricien nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoning elektrische installatie

Het geval met nieuwe woningen of panden is vaak dat het nooit echt af is. Het ontwerpen van een nieuwe woning is andere koek. Wat het meest belangrijke is in beide gevallen is dat het goed functioneert en geen risico toont op stroomstoringen etc. Waar wij in gespecialiseerd zijn is het tekenen en plannen van elektrische voorzieningen voor nieuwbouw.

Ook uw krachtstroom laten aanleggen?

Professionele Elektricien beschikt over een landelijk netwerk van zeer ervaren lokale installateurs. Onze installateurs staan 24 uur paraat voor alle mogelijke storingen, ook in het weekend en op feestdagen.

✅ Veiligheid op de eerste plaats
✅ 24/7 direct hulp bij stroomstoring
✅ Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
✅ 20 jaar ervaring

Call Now Button