Meterkast verplaatsen

Neem contact met ons op!

Hulp nodig van Elektricien Utrecht 24/7?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Meterkast verplaatsen: waarom, hoe, en door wie?

Iedere woning beschikt over een meterkast. Dit is namelijk een technische ruimte waar alle elektrameters van je woning in zijn opgesteld. Wanneer je gaat verhuizen of een flinke verbouwing in je woonkamer of keuken gaat doen, kan het zomaar zijn dat het voordelig is om de meterkast te verplaatsen. Dit is een handeling die door amateurs gedaan kan worden, maar toch wel echt wordt aangeraden om te laten doen door een echte professional van ons team bij Elektricien Utrecht. Hierdoor weet je namelijk zeker dat er geen fouten worden gemaakt en geen onveilige situatie op kan komen. Wanneer je het verkeerd doet kan je namelijk zelf gewond raken of apparatuur zodanig beschadigen dat het onherstelbaar wordt. Ons team is gevormd met experts die ten aller tijden weten wat ze aan het doen zijn. Wij regelen het snel en foutloos voor je, en dat voor een vriendelijke prijs!

Elektra Utrecht

De redenen voor het verplaatsen van de meterkast

Voor het verplaatsen van je meterkast kun je dus een professional van Elektricien Utrecht inschakelen. Hierbij bieden wij vaak verschillende handelingen aan, zoals het opnieuw indelen van de groepenkast, het aanleggen van het thuisnetwerk en ook het vervangen, verplaatsen of het eventueel uitbreiden van meterkasten. Vaak willen mensen hun meterkast verplaatsen omdat dit een handigere toevoeging is na een verbouwing. Soms wordt een huis namelijk zo opnieuw ingedeeld dat het handiger is om de meterkast op een andere positie te hebben. De verplaatsing kan gepaard gaan met een eventuele uitbreiding, waardoor je meer groepen aan kan sluiten wat handig is wanneer je apparatuur om meer stroom vraagt. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide keuken met een stuk meer apparatuur. 

Groepenkast en meterkast

Diensten van Elektricien Utrecht 24/7

Een greep uit onze diensten, aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Utrecht meterkast vervangen

Meterkast uitbreiden

Een groepenkast vervangen of herstellen is niet zo makkelijk gedaan. Een eitje voor onze monteurs, aangezien ze dit dagelijks doen. Een groepenkast helemaal vervangen of uitbreiden heeft bepaalde skills nodig die onze monteurs beheersen. Uw gehele woning of pand wordt met behulp van de groepenkast van stroom voorzien. Dit is dus zeker een klus die goed uitgevoerd moet worden. Leun achterover en laat onze groepenkast expert dit voor u doen. Als u een groepenkast wilt uitbreiden, is dat ook een mogelijkheid die onze monteurs kunnen realiseren. Onze experts zijn ook bij u in de buurt actief. Wij zijn landelijk werkzaam en helpen u graag. Twijfel niet om onze ervaren monteurs in te schakelen. Neem direct contact op met onze centrale!

Utrecht elektricien 247

Aanleggen van uw elektra

Ongeacht hoe lastig de klus is, wij helpen u graag. Onze elektriciens hebben genoeg ervaring om elk gebrek op te lossen. Mogelijk bevindt u zich momenteel in een gevaarlijke woon- of werkomgeving. Neem geen risico door het zelf te repareren. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn. Onze elektriciens zijn landelijk werkzaam en helpen u graag verder. Schakel in zo een geval ons in om uw omgeving te analyseren. Uw omgeving wordt met onze hulp veilig.

In het geval dat u het zelf gaat repareren, kunnen wij u deskundig advies aanbieden als ondersteuning.

elektricien review

”Elektricien Utrecht 24/7 stond binnen 20 minuten voor de deur om mijn storing te verhelpen!”

elektricien review

”Ik ben erg tevreden! Na mijn verbouwing moest mijn groepenkast uitgbreid worden. Snel en goed geregeld!

elektricien review

Bedankt voor de snelle en goede service. Mijn storing was direct verholpen door de vriendelijke elektricien.

Dringende storingen? Wij zijn 24/7 bereikbaar

Heeft u last van een stroomstoring? Dat is enorm vervelend en kan alles stil zetten. Als organisatie kan u dit veel geld kosten. Wat een nare situatie! Gelukkig kunnen wij u snel komen helpen.

Postcodes Elektricien Utrecht:

3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585

Staat uw postcode er niet tussen? Geen zorgen! Bel onze service om erachter te komen of wij bij u in de buurt werkzaam zijn. Woont u in Utrecht of in de nabije omgeving van Utrecht? Wij helpen u dan graag verder. Bel ons direct en u heeft binnen 20 minuten een echte elektricien op de stoep.

storingen utrecht
stoppenkast vervangen elektricien

De voordelen van het verplaatsen van de meterkast

Het verplaatsen van de meterkast heeft verschillende voordelen. Hoewel het als een flinke klus klinkt kan het namelijk ook in je voordeel werken. Zo kun je als eerder gezegd meer groepen in je groepenkast laten plaatsen wanneer je hem verplaatst. Bovendien kun je je meterkast beter beveiligen tegen bijvoorbeeld overbelasting of meer aardlekautomaten toevoegen zodat je meterkast over het algemeen een stuk veiliger wordt. Daarnaast is het verplaatsen voordelig wanneer je je meterkast opnieuw wilt indelen. Denk bijvoorbeeld aan een betere stroom verdeling in alle groepen, door het toevoegen van de extra groep. Ten slotte is het verplaatsen van je meterkast voordelig voor de aardig, omdat je een aardpen kan laten slaan. 

Ervaring is van belang voor het verplaatsen van de meterkast

Voor het verplaatsen van de meterkast is een goede dosis ervaring nodig. Gelukkig hebben experts van Elektricien Utrecht dit meer dan voldoende en zorgen wij ervoor dat jij je meterkast opnieuw kunt indelen naar jouw eigen wensen. In principe is het voor ons mogelijk om de meterkast te verplaatsen naar elke gewenste plek. Het enige belangrijke punt is dat de meterkast op maximaal 3 meter afstand staat van de voordeur. Dit is een belangrijke eis waar elke meterkast aan moet voldoen. Wanneer de meterkast verder dan deze 3 meter geplaatst moet worden, dan zijn er andere eisen waaraan voldaan moet worden. Dit moet overlegd worden met de energieleverancier en dus worden uitgezocht of dit wel een mogelijkheid is. Voor het beste advies kun je contact met ons opnemen via ons telefoonnummer of onze website. Ons team staat de hele dag voor je klaar, en met spoed helpen wij je ook graag!

De kosten voor het verplaatsen van de meterkast

Het laten verplaatsen van je meterkast door een elektricien van Elektricien Utrecht is helaas niet gratis en er zitten dus kosten aan verbonden. Het is helaas niet mogelijk om een prijsindicatie te geven omdat de prijs enorm afhankelijk is van een paar factoren. Een van deze factoren is bijvoorbeeld de situatie waar jij als koper in zit, de staat van de meterkast en het huis en de indeling die de verouderde meterkast heeft. Mocht je wel dusdanig geïnteresseerd zijn in een prijsindicatie dan is het aan te raden om een offerte aan te vragen bij ons. Hierin kun je uitgebreid vertellen wat je situatie is en wat er precies nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid groepen die nodig zijn en de andere wensen die je hebt. Wij geven je graag tips en advies over hoe je het het beste kunt aanpakken. Wij staan met open armen voor elke elektra taak dus twijfel vooral niet langer en neem contact met ons op.

Nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouw woningen of gebouwen gaat men ervan uit dat alles perfect functioneert. Het is daarom van belang om de elektra vanaf het begin goed en veilig aan te leggen. Elektricien Utrecht is gespecialiseerd in het plannen en tekenen van elektra voorzieningen bij nieuwbouw woningen en gebouwen. Wij gaan altijd te werkt volgens de NEN3140 en NEN1010 normen, zo kunnen wij altijd de veiligheid waarborgen. 

 Alle tekeningen van de elektra voorzieningen worden zorgvuldig omgezet tot realiteit. Denk hierbij aan waar de stopcontacten of aansluitpunten moeten worden gerealiseerd. Voor al de elektra voorzieningen zal onze ervaren elektricien een passende oplossing hebben.

 

Aansluitingen

Een groepenkast en meterkast verschillen van elkaar, dat weten de meeste mensen echter niet. In de meterkast bevinden zich alle aansluitingen en meters zoals, water, gas en elektriciteitsaansluitingen en dus ook de groepenkast.
De meterkast hoeft niet altijd geheel vervangen te worden, hoewel wij dit wel vaak adviseren. Soms is het ook genoeg om de groepen binnen de meterkast uit te breiden of aan te passen.

Een groepenkast bestaat vaak uit zekeringen of groepen/installatieautomaten. De groepenkast is eigenlijk de groepenkast is eigenlijk het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Die voeren dan weer stroom naar alle lichtpunten en stopcontacten.

 

elektra bedrading vervangen

Renoveren van bedradingen oude gebouwen/woningen

Oudere woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van oude en versleten bakelieten en bedradingen. Deze zijn niet vernieuwd sinds ongeveer 1930! Elektriciteit en de installatie daarvan is op zijn zachts gezegd best ontwikkeld sinds 1930. Dit maakt de risico op kortsluiting erg groot. Kort gezegd, alles behalve veilig.

Utrecht elektricien 247

Particulieren en Zakelijke klanten

Onze elektromonteurs zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens experts op het gebied van elektra. Hun specialisatie ligt onder andere bij het herstellen, onderhouden en installeren van elektra. Niet alleen werken wij met particulieren, maar ook met bedrijven. Wij bieden dezelfde diensten aan voor beide klanten.

elektricien nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoning elektrische installatie

Het geval met nieuwe woningen of panden is vaak dat het nooit echt af is. Het ontwerpen van een nieuwe woning is andere koek. Wat het meest belangrijke is in beide gevallen is dat het goed functioneert en geen risico toont op stroomstoringen etc. Waar wij in gespecialiseerd zijn is het tekenen en plannen van elektrische voorzieningen voor nieuwbouw.

Ook je meterkast verplaatsen?

Professionele Elektricien beschikt over een landelijk netwerk van zeer ervaren lokale installateurs. Onze installateurs staan 24 uur paraat voor alle mogelijke storingen, ook in het weekend en op feestdagen.

✅ Veiligheid op de eerste plaats
✅ 24/7 direct hulp bij stroomstoring
✅ Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
✅ 20 jaar ervaring

Call Now Button