Een meterkast brengt veel risico’s met zich mee. Dit komt bijvoorbeeld door een defect kabel, losgetrilde schroeven, overbelasting, overbelasting of een verkeerd installeert stopcontact kunnen er storingen in de elektronische installatie ontstaan. Wanneer de stoppen of groepenkast niet meer werkt, zijn de gevolgen groot. Meestal is er alleen materiële schade, maar er kunnen ook gewonden of zelfs doden vallen als gevolg van stroom schokken of brand in de meterkast. De meest gevaarlijke situatie ontstaat als er smeltende kunstof op de kunststof leiding terecht komt. Als dit gebeurt ontstaat er altijd een hele grote brand. Het is daarom belangrijk dat je een gekwalificeerde elektricien inschakelt als je werkzaamheden aan de meterkast gaat doen. 

Werkzaamheden aan de meterkast

Een meterkast is een heel belangrijk in je huis. In de meterkast zitten belangrijke aansluitingen die onmisbaar zijn. De aansluitingen moeten ook altijd goed werken. Anders ontstaan er vervelende situaties. Als je werkzaamheden aan de meterkast wilt doen dan is het belangrijk dat je de hulp van een elektricien inschakelt. Een meterkast is iets dat elke dag goed moet kunnen functioneren. Ga daarom niet zelf aan de slag in je meterkast maar schakel een elektricien in. Als je dit niet doen dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Dit is wat er allemaal in een meterkast zit 

In een meterkast zitten belangrijke aansluitingen. De inhoud van een meterkast bestaat uit water, gas en elektriciteitsaansluitingen. Dit zijn niet de enigste aansluitingen die er in een meterkast zitten. In een meterkast zit ook de telefoonleiding, de glasvezelaansluiting, de Centrale Antenne Inrichting en de stadsverwarming. In de meterkast zitten ook alle zaken die er nodig zijn om apparaten in je huis van stroom te voorzien. Hierbij moet je denken aan bekabeling, lasdozen, wandcontactdozen, stopcontacten, en schakelaars.  

 

Call Now Button